Prestació per infants a càrrec: Quan la Generalitat torna a incomplir

Col·lectiu Ronda ajudarà a tots els interessats/des a reclamar el pagament de la prestació per infant a càrrec no abonada al 2010 i 2011

Ara que ha finalitzat la darrera contesa electoral és un bon moment per reprendre algunes de les qüestions que quedaven pendents abans de començar la campanya. I algun d’aquests temes pendents venen de lluny. L’any 2010 (fa 5 anys!) la Generalitat, sense avís ni explicació, va demorar el pagament de la prestació per infants a càrrec (640 € anuals) fins el punt que en finalitzar l’any, únicament un 30% de les famílies amb dret a percebre aquest ajut havien vist abonats els diners. Posteriorment, les Lleis de Pressupostos de 2011 i 2012 van deixar sense efecte la prestació tot i reconèixer el dret de les famílies a percebre la part de la prestació meritada i no percebuda des de la data de reconeixement. Com a termini per abonar aquests imports, la Generalitat s’atorgava a si mateixa un període màxim de cinc anys. Des d’aleshores ençà, però, les famílies beneficiades que no han rebut els diners de la prestació no han tingut cap altra notícia.

Milers de famílies de tot Catalunya continuen sense cobrar l’import corresponent a la prestació per infants a càrrec corresponent a l’exercici 2010, malgrat tenir plenament reconegut el dret a percebre una prestació que fins al juliol de 2011 tenia caràcter universal per a les famílies amb menors de 3 anys a càrrec o, en el cas de les nombroses i monoparentals, infants de fins 6 anys.

L’any 2015 suposa, per tant, el final d’aquest període d’ajornament imposat per la Generalitat i, per tant, les famílies a qui se’ls va fer efectiu algun pagament amb anterioritat a 2010 o disposen de resolució ferma de reconeixement corresponent a 2010 o anys anteriors -encara que no rebessin cap pagament- poden reclamar novament l’import d’aquesta prestació.

Des del Col·lectiu Ronda -que l’any 2011 ja vam impulsar accions jurídiques per instar al pagament de la prestació en representació de desenes d’afectats- hem viscut amb indignació la demora i pràctica derogació d’aquest ajut. És, doncs, absolutament necessari que esgotat aquest període de pròrroga extraordinària de 5 anys la Generalitat faci front a l’obligació contreta amb la ciutadania d’atorgar la prestació promesa ajustant-se a la legalitat vigent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s