Protesis Traiber: jugant amb la salut?

Resultat d'imatges de protesis traiber

Una de les darreres novetats del Cas Innova ha donat a conèixer el darrer escàndol que afecta a la sanitat catalana. Segons l’Interlocutòria Judicial l’Hospital Sant Joan de Reus va implantar pròtesis defectuoses a un elevat número de pacients.

Les pròtesis de l’empresa Traiber (de genoll, maluc i columna) ja van rebre en el seu moment la corresponent alerta sanitària emesa per l’ “Agencia española de medicamentos y productos sanitarios”, la qual, en data 7 de novembre de 2014 assenyalava importants deficiències en el sistema de qualitat de l’empresa així com greus infraccions de la legislació de productes sanitaris en estar fabricant sense la preceptiva llicència sanitària de funcionament i estar comercialitzant productes que no es troben emparats pel certificat de conformitat CE.

El resultat de l’implantació d’una pròtesi defectuosa, ho saben prou bé els pacients, comporta, no només la corresponent revisió sinó també depenent del cas, una nova operació per suplantar-la, ja sigui de manera total o parcial. Això afegit a les molèsties derivades que sovint poden afectar altres parts del cos com ara l’esquena o els genolls.

Ara els usuaris d’aquestes pròtesis viuen amb angoixa i nervis l’incertesa de no saber si el producte que porten implantat es troba en bon estat o no, si els dolors que pateixen són conseqüència d’un desgast massa prematur del producte, etc. S’afegeix, per tant, un patiment innecessari que, més enllà del patiment físic, provoca nervis, cansament, atenció psicològica, etc.

L’Hospital de Reus, amb 1.524 implants des de l’any 2005 encapçala aquest trist rànquing, del total de 2.800 pacients a tot Catalunya que segueixen amb neguit l’evolució dels esdeveniments. Resulta, per tant, imprescindible esclarir les circumstàncies que vam portar a l’Administració pública a adquirir pròtesis de baixa qualitat i, en segon lloc, establir els mecanismes de rescabalament envers aquells pacients que han vist afectada la seva qualitat de vida i es troben patint una situació on sembla haver primat el benefici econòmic privat en detriment dels usuaris de la sanitat pública.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s