Les declaracions davant dels funcionaris policials no tenen valor probatori

Així s’ha acordat mitjançant acord del Ple no jurisdiccional de la Sala Segona, de 3 de juny de 2015, del Tribunal Suprem. Seguint la doctrina del Tribunal Constitucional no poden operar com a corroboració dels mitjans de prova ni tampoc operar com a prova preconstituida. Ni tan sols si compareixen com a testimonis els agents que van practicar les declaracions en seu policial.

Malgrat això, el redactat de l’acord no és tan clar ni absolut com caldria desitjar i esmenta que “Sin embargo, cuando los datos objetivos contenidos en la autoinculpación son acreditados como veraces por verdaderos medios de prueba, el conocimiento de aquellos datos por el declarante evidenciado en la autoinculpación puede constituir un hecho base para legítimas y lógicas inferencias”. Tal redactat deixa la porta oberta a futures interpretacions pels tribunals que demostraran, un cop més, l’elasticitat dels acords atenent a qui els aplica.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s