IV Congrés de Drets Humans de l’Advocacia Catalana

Font: http://www.cicac.cat

Els propers dies 21 i 22 de març de 2019 tindrà lloc a la seu del Col·legi de l’Advocacia de Tarragona el IV Congrés de DDHH de l’Advocacia Catalana. El Congrés d’enguany que porta per títol: “La justiciabilitat dels crims contra la humanitat: què se n’ha fet de la memòria històrica?”, s’emmarca en el debat social existent al voltant de la recuperació de la memòria històrica i vol debatre jurídicament tot entomant els nous reptes que planteja el passat més recent en la nostra societat. El congrés aborda el dret a la Memòria Històrica com un dret humà emmarcant-lo en l’àmbit internacional, nacional i local i prestant especial atenció en el diferents vies de justiciabilitat per a poder exercitar aquest dret de forma efectiva per part de la ciutadania.

El congrés també aborda quines accions es poden portar a terme des dels Ajuntaments i en l’àmbit municipal per a lluitar contra la impunitat franquista, abordant entre d’altres la utilització del litigi estratègic. Finalment el congrés pretén tractar quines són actualment les mancances del marc normatiu espanyol i català en el tema de la memòria històrica i poder identificar quins mecanismes es podrien implementar per a poder fer efectiu el dret a la veritat, justícia i reparació i garanties de no repetició.

EXPOSICIÓ:

El congrés tindrà dues activitats obertes a tothom com són l’exposició de fotografia  cedida pel Memorial Democràtic: “Pssst!… passa-ho! La lluita per la democràcia a Catalunya (1939-1975)”. Que ofereix una visió sintètica i acurada de l’activitat clandestina dels homes i les dones que, des de diferents perspectives, es van oposar a la dictadura franquista.

L’exposició estarà situada en el hall del Col·legi d’Advocats de Tarragona. i es podrà visitar lliurement del dilluns 11 de març al divendres 22 de març.

CINE FÒRUM:

El dijous 21 de març es realitzarà un Cine Fòrum amb el passi del Documental: “Avi et Trauré d’aquí (2003), amb la presència de la directora del mateix Montserrat Armengou i la participació d’entitats que treballen en l’àmbit de la Memòria Històrica a Tarragona.

Programa del Congrés

Ponents del Congrès

Inscripcions

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s